Gode minner fra 15 år med Bravo-leken

I januar 2024 var det 15 år siden gründer Heidi Aabrekk etablerte Intempo AS. Vi utfordret barnehager til å sende inn gode Bravo-minner fra disse 15 årene, og samtidig delta i konkurransen om språkverktøyet Bravo-leken.

Det var pedagogisk leder Unni Christin Hjorthaug fra Kreativ barnehage Hove i Sandnes kommune som stakk av med seieren i konkurransen og en hel eske med Bravo-leken, med dette gode minnet:

- Jeg informerte om Bravo-leken på foreldremøtet på høsten. En far responderte og sa: «Nå forstår jeg hvor dattera vår har lært om tennis». I sommer hadde vi en fluesmekker som liknet en tennis-rackert. Dattera vår protesterte på bruken av fluesmekkeren, og sa at den skulle brukes til å spille tennis med. Foreldrene hadde aldri lært henne noe om tennis. Nå forstod faren at hun hadde lært det i Bravo-leken!

Unni Christin Hjorthaug forteller at hun oppdaget Bravo-leken våren 2020, da barnehagene stengte under pandemien. Hun oppdaget først BibelBravo på Facebook, og siden barnehagen hennes har utvidet kristen formålsparagraf ble hun nysgjerrig. Videre lærte hun mer om Bravo-leken, og som pedagogisk leder på småbarnsavdelingen så hun hvordan Bravo-leken kunne bidra til å styrke barnas språkutvikling! Hun startet med å lage egne kort, og utvidet etterhvert til også å lage egne Maxibøker. Vil du lære å lage egne Maxibøker? Se hvordan i det gratis nettkurset og se eksempler på bøkene som Unni Christin har laget.

Flere gode minner

Det var også flere som sendte inn gode minner, og her er et par koselig eksempler til, først fra Espira Østrem barnehage.

– Kategorien er "noter" og jeg skal vise barna skalaen. Først viser jeg notene (med g-nøkkel) en gang, så viser jeg tangentene og sier barna må se på den gule tangenten for den viser hvilken note det er. Tok en runde til med både noter og tangenter, og etterpå er det ei jente på 4 som rekker opp hånden. "Hva tenkte du på?" "Den, den er jo akkurat som den sangen (begynner å synge) 'Lisa gikk til skolen.....' Jeg ble skikkelig imponert.

Og så en artig observasjon fra Sørbyen barnehage.

– Gutt 1,5 år har lite verbalt språk enda, men han peker stadig opp på bokhylla der Bravo-kortene står. Han slår litt mot hodet sitt som et tegn på at han vil vi skal leke bravo. Han smiler og setter seg rett på samlingsplassen dersom vi tar ned kortene. Vi pleier alltid å avslutte med at vi tar kortene oppå hvert barn sitt hode mens vi sier Bravo!

Selv om konkurransen er over tar vi gjerne i mot gode minner fra dere, så legg gjerne igjen ditt Bravo-minne i skjemaet under.

15 år med Bravo-leken

I alle disse årene har hovedmålet med bedriften vært å bidra til “en utvikling som varer” som det står med liten skrift under logoen vår. Sammen med søster og medgründer Elisabeth Hunnes har de utviklet språkverktøyet selskapet er mest kjent for; Bravo-leken, i tett samarbeid med flere ulike barnehager.

Intempo AS er en sosial entreprenør som i dag hovedsaklig tilbyr språkverktøyene Bravo-leken og Bravo Intro til barnehager gjennom egen nettbutikk, men som også gjennomfører ulike språkprosjekter for barnehager oftest finansiert av ulike stiftelser. Formålet med bruken av språkverktøyet er å fremme barns tidlige hjerneutvikling og gi de minste barna en utvikling som varer, både motorisk, språklig og sosialt. Det er nå over 10 år siden Intempo i 2012 ble tatt opp som en av Ferds første sosiale entreprenører. Gjennom tilførsel av finansielle ressurser og forretningsmessig kompetanse fikk Heidi, i samarbeid med Elisabeth, muligheten til å videreutvikle virksomheten og selve verktøyet Bravo-leken, og de sju årene vi fikk være en del av porteføljen til Ferd Sosiale Entreprenører står i en særstilling for oss. Uten Ferd hadde vi nok ikke vært der vi er i dag, sier Heidi Aabrekk.